Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. syyskuuta 2012

Työpäivä, hissi ja 1. hotelliyö

Matka Turkuun sujui mutkitta, Papu nukkui kiltisti koko matkan. Matkaa Porvoosta Turkuun on noin kolmisen tuntia ja pysähdyinkin matkalla ison huoltoaseman kivannäköiselle nurmikolle, etäälle itse asemasta. Nurmikko oli helpotuksekseni paksu ja puhdas, ei koiran jätöksiä eikä roskia missään. Pari ruusupuskaa ja raikas ilma. Papu oli niin onnellinen, että nauratti! Telmi menemään ja pissit ja jutut onnistuivat heti. Jatkoimme matkaa Turun keskustaan, missä koirahuone ilman lisämaksuja odottikin meitä.

Matkustaessa paljon, kannattaa hankkia eri hotelleista kantiskortteja. Minulle kuuluu siis etuna koirahuoneen maksuttomuus. Eli maksan ihan tarjoushinnan, mutta halutessani saan vaihtaa samaan hintaan koiravarustetun huoneen. Ei tule kuluja tietenkään firmalle kalliimmasta huoneesta, eikä itselle. Lisäksi Sokos-hotelliketjussa saa mukaan koirapakkauksen, jonka puruluut olivat Papun suosikkeja. Varustukseen kuuluu myös ulkoilukartta. Erityistä plussaa tästä! Pissapaikkojen etsiminen ihan keskustassa on tällaiselle turistille vielä vierasta.

Hotellissa oli vastassa ystävällinen respa, joka tulikin silittämään pentua. Tämä villitsi myös hotellin muita asukkaita paijailemaan söpöläistä. Pissapaikkakin löytyi ihan naapurista, joten menimme hyvillä mielin hissiin.

Hissi oli jännittävä kaksi kertaa, muuten asia toimitettiin kuin mikä tahansa oven avaaminen. Papu on jo viikossa kulkenut Helsingin vanhalla rämisevällä hissillä, kuin myös isommalla hotellihissillä. Tärkeää on ottaa koira heti mukaan 8-10 ikäviikon aikana, mikäli haluaa eliminoida tulevia ahdistuksia ja pelkotiloja aikuisella koiralla. Tähän uskon kiivaasti.

Hotellihuone oli kivoin paikka ikinä. Liukuja tassuilla pystyi ottamaan seinästä seinään ja nukkuminenkin oli kivaa tuolin ja sängyn alla. Aamulla tutustuimme Aurajoen rannalla kahteen kaveriin, isompaan ja pienempään killittäjään. Minäkin sain ihania uusia tuttavuuksia.

Työpaikkaani oli sovittu käynti koiran kanssa. Myymäläpäällikkö oikein henkilökohtaisesti antoi luvan ja halusi meidät molemmat paikalle. Lelu oli palkkio pikkuPapulle, joka kiltisti jätti rauhaan kaikki hänelle epäsopivat asiat: vaatteet, saappaat ja maton. Huokaisin helpotuksesta, kun lähdin ajamaan rannan kautta kotiin. Ensimmäinen matka takana, joka sujui vaikeuksitta. Mutta ilman talutinkoulutusta, ei matkasta olisi tullut mitään. Sinnikkyys palkitaan, kiitos koiraseni.

Neiti näkee unia kohtaamistaan asioista. Äsken se makasi seinää vasten ja alkoi juosta unissaan pitkin tapettia vaakatasossa. Niin suuri rakkaus on tuo pikkuinen.

3 kommenttia:

  1. Tosi kiva lukea kokemuksiasi koiran kanssa matkailusta ja hotellissaolosta! Nipsukin on matkustanut paljon bussissa ja henkilöautossa, eikä se ollut vaikeaa, kun aloitti totuttamisen heti. Mitä erilaisimmissa paikoissakin olemme olleet yötä (mm. teltassa monta kertaa), mutta hotellissa emme vielä koskaan! Kaikkiin hotelleihin ei ilmeisesti saa viedä koiria? Sokos-hotellien koiraetu kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Joo! Multa voi kysyä kaiken matkustamisesta hotelleissa tai vuokramökeistä kaupunkien lähellä. S-ketjulta saa "ostettus" 25 euron hintaisen (vuosimaksu) S-cardin, jolla saa koirahuoneen veloituksetta. Normisti siis koirasta veloitus on 10-15€, eli aika hieno etu!

    VastaaPoista
  3. Usat hotellit eivät ole lainkaan koiraystävällisiä, kannatan muutenkin Sokos-hotelleja, varman tason takaamiseksi. Kuitenkin, matkoilla hotellihuone on kotini. Omenahotelikin saattaa olla ok, mutt työmatkalaiselle ja naiselle turvaton. Ps. Kokemusta on.

    VastaaPoista

Kiva kun luet blogiani, kerro tai kysy!