Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. syyskuuta 2012

Söpö ja fiffiu!

Rokottamattoman pennun kanssa saa olla tarkkana, mutta otin tähänkin aika rennon asenteen. Tietenkin kaupungissa saa katsoa, ettei muiden jätöksiä osu hauvan suuhun. Mutta metsässä neiti saa juosta aivan vapaana, kuin taivaan lintu minne haluaa. Pieni sydämentykytys aiheutui, kun hän oli löytänyt itselleen oman pesän metsän keskeltä ja katosi hetkeksi sinne. Minun vislaustaitoni joutui koetukselle. Onneksi osaan jo vislata välillä niin lujaa, että suunnistajalapsetkin säikähtivät. Fif-fiuu!

Koirakaveri löytyi naapurista. Rauhallinen 8- vuotias kultsinarttu Emma sai vauhtia, kun Ruusupuistossa päästimme hauvat remmistä. Pentua pidän vapaana aina kun mahdollista, tietenkin tiedostan kaupungin järjestyssäännöt. Telmiminen oli Papulle ensimmäinen kerta ja johan sieltä löytyi pikku haukkuäänikin ja komennuskitinää. Pentu tuli hakemaan vauhtia minusta turkki kuolassa kuin Sekaisin Marista konsanaan. Hauskoja hetkiä tulee olemaan lisää, erityisesti, kun ensilumi sataa. Silloin olen tikkana pihalla!

Alan pikkuhiljaa tajuta, miten pentu toimii. Se matkii aikuisia koiria, kuten ihmislapsikin tekee. Tästä syystä on valittava se reuhakumppani oikein. Tämä Emma heittäytyi konsanaan hieromaan turkkiaan mutaiseen nurmeen ja Papuhan heti samaa perässä. Keskustelinkin erään kasvattajan kanssa, että reuhaajan kanssa ei kannata pentua tutustuttaa. Vasta, kun koira on aikuinen, on sillä oma tahto, oppiako kummia juttuja vaiko kivoja juttuja.

Hauva osaa jo olla välittämättä autoista, pyöristä ja ehkä vähän ihmisistäkin. Toisaalta, jokainen ihminen on niin kiinnostava ja varteenotettava pureskeltava, minua kun ei saa purra missään tapauksessa. Vieraat ovat kivoja, ne tunkevat heti sormet purtaviksi ja lahkeet revittäviksi. Tule olemaan hankalaa sanoa, että koulutan koiraa. Otan sen käyttöön heti huomenna. Haluanhan tietenkin puhua pennusta, mutta 35-päisen suunnistajalapsilauman keskelle joutuminen eräänä päivänä, sai mutkin haukkomaan henkeäni. Yhdestä suusta huudettu 35-kertainen "söpööö!"- huudahdus alkoi pelottaa Papua. Nami käteen - periaate toimi harhautuksena tälläkin kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun luet blogiani, kerro tai kysy!