Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 24. syyskuuta 2012

Pikkutolleri autossa

Rakkaus muuttaa, Papu muutti Porvooseen
Tekstin kirjoitti autooni ystävä kun muutin pois Helsingistä

Haukiputaalla pentu syliin, ruokasäkki takaluukkuun ja heipat karvaiselle veljelle. Ensimmäinen automatka taittui laukussani, johon oli mahtava köllähtää. Pientä itkua kesti muutaman minuutin, kunnes pikkuneiti nukahti tuhisten. Ystäväni ajoi, joten sain keskittyä ymmärtämään, että pikkuneiti ja minä, me olisimme perhe monen monta vuotta eteenpäin.  Pentu oli kahdeksanviikkoinen, kun hain hänet Porvooseen, kotiini tällä hetkellä. Luovutusiästä ja pennunhankinnasta voit lukea esim. Kennelliiton sivuilta

Minä ja pikkutolleri. Kun ensimmäisen kerran nostelin pennun syliini, päätin silloin, että nimeksi tulisi Papu. Nimi välähti mieleeni, en edes miettinyt muita upeita venäläisiä nimiä, joita voisi sitten kulturellisti huudella puistoissa. Yritin pakottaa muita nimiä esille, mutta Papu on nyt Papunen eli rekisteröitynä Kiikun Kaakun Papupata.

Ensimmäinen virallinen pysähdys oli huoltoaseman vieressä oleva valtava nurmialue. Pentu oli pikkuisen peloissaan ja keksi ryömiä autoni alle turvaan, josta onneksi sain sen houkuteltua pois. Yhdessä menimme katselemaan valtavia rekkoja ja autoja, jotka pöristelivät nurmikolla. Jännitin, uskaltaako se tehdä pienet tarpeensa matkan jälkeen. Pentu taisi kuitenkin jännittää enemmän. Jatkoimme matkaa keskellä yötä Jyväskylään ystävieni luokse pikkustopille, jossa neiti ihmettelikin ensin ruokaansa, sitten peilikuvaansa. Kaapista ei kuitenkaan löytynyt toista kaveria, joten Papu keskittyikin kivoihin ihmistyyppeihin keittiössä. Takapiha toimikin alustana sille, jonka toivoin tapahtuvan ja jatkoimme yöllä suoraan Porvooseen. Papu nukkui koko matkan, itkemättä ja touhuamatta. Iso jännittävä kokemus uudelle elämälle!

Porvoossa tutustuminen takapihan nurmikkoon aamuyöstä oli valloittavaa! Papu oli leikkisä, mutta väsähtänyt. Asuntoni hän tutki muutamassa minuutissa. Kirpputorituotoilla autoon ostettu kevythäkki odotti sisustettuna hotellihuoneena pentua. Häkki oli kuitenkin pelottava ja liian suuri, joten nukuin ensimmäisen yön pennun kanssa lattialla. 

Hyvää yötä Papu, tervetuloa Porvooseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun luet blogiani, kerro tai kysy!